Leírás
AZ ERŐSPISTÁN TÚL
A négy elemi fűszerkeverék egyike: A TŰZ. Szeretnéd feltüzelni kedvenc ételeid? Ebben a keverékben több máshogyan csípő fűszer is helyet kapott, hogy a végeredmény ütős legyen! Itt nem csupán a csili a főszereplő, ugyanis a feketebors, a mustár és a gyömbér is más-ás módon hat az érzékeidre, amiket a szechuáni bors, a koriander és a citromnád citrusos-gyümölcsös íze egészít ki, a fahéj édessége pedig felteszi az i-re a pontot!
Kézműves, Magyar, Adalékanyag mentes
Összetevők: csili, füstölt csípős paprika, fűszerpaprika, mustár, feketebors, szechuáni bors, gyömbér, koriander, citromnád, római kömény, fahéj
A termék mustármagot is csomagoló üzemben készült!
Receptajánló
Tüzes sült édesburgonya tallérok fokhagymás tejföllel
Hozzávalók:
-
2 nagyobb édesburgonya
-
2 evőkanál olívaolaj
-
1 teáskanál Tűzről Pattant fűszerkeverék
-
Só ízlés szerint
-
150 g tejföl
-
1 gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)
-
Egy csipet friss citromlé
-
Friss petrezselyem vagy snidling a tálaláshoz
Elkészítés:
-
Az édesburgonyát hámozd meg, és karikázd kb. fél centi vastag szeletekre.
-
Egy tálban forgasd össze az olívaolajjal, a Tűzről Pattant fűszerkeverékkel és egy kevés sóval.
-
Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg kívül enyhén ropogós, belül krémesen puha lesz.
-
Közben keverd össze a tejfölt a fokhagymával és pár csepp citromlével. Pihentesd pár percet, hogy összeérjenek az ízek.
-
Tálaláskor kanalazz a sült burgonyákra a fokhagymás tejfölből, és szórd meg friss zöldfűszerrel.
Femfruit-tipp:
Egy csipet tűz, egy adag kedvesség – ha egyszer kipróbálod, ez a recept könnyen az asztalotok kedvencévé válhat!