Leírás
Magyar rizshez magyar fűszert!
A rizs az egyik legrugalmasabb köret, de rengeteg egytálétel alapja is. Izgalmas fűszerezéssel pedig végtelen lehetőségek rejlenek benne. Ezt ismerte fel a Valoryz, akik a saját termesztésű magyar rizsük mellé szerettek volna különböző fűszerkeverékeket. Így született meg, a Rizottó fűszerkeverék!
A rizottó az olasz konyha egyik remekműve a sok közül, ami krémes állagával és gazdag ízvilágával teljesen más perspektívába helyezi a rizs ételeket. Alapja a rövid szemű rizs, amit lassan főznek zöldségalaplében, fehérborral és parmezánnal, így éri el a tökéletes állagát. Készülhet gombával, tenger gyümölcseivel, zöldségekkel vagy akár csirkével is. Akár egy elegáns vacsora főfogása, akár egy egyszerű hétköznapi ebéd, a rizottó mindig telitalálat.
A Rizottó fűszerkeverékben a mediterrán fűszerek, a paradicsom, és a fokhagyma mellett helyet kapott a Banyaerdő erdei gomba őrleménye is, amit a petrezselyem tesz még karakteresebbé. Használd bármilyen ízesítésű rizottóba, vagy szórd közvetlenül a rizsbe egy felturbózott köretért!
Kézműves, Magyar, Adalékanyag mentes
Összetevők: majoranna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó, fokhagyma granulátum, paradicsom granulátum, erdei vegyes gombapor, petrezselyem
A termék mustármagot is csomagoló üzemben készült!
Receptajánló
Krémes gombás rizottó fehérborral és fűszeres olajjal
a Fűszeres Lány Rizottó fűszerkeverékével
Ez a recept nemcsak finom, hanem egyszerű is — pár alapanyagból kihozható egy éttermi hangulatú, vegetáriánus főétel, amelyben a Rizottó fűszerkeverék gondoskodik a mély, földes ízekről és az aromás mediterrán jegyekről.
Hozzávalók (2 adaghoz):
-
150 g arborio rizs
-
1 kis fej hagyma, finomra vágva
-
1 evőkanál olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma (opcionális)
-
150 g friss csiperke vagy barna csiperke gomba, felszeletelve
-
1 dl száraz fehérbor
-
1 púpozott teáskanál Rizottó fűszerkeverék
-
1 evőkanál vaj (elhagyható)
-
2 evőkanál reszelt parmezán vagy Grana Padano (opcionálisan)
-
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
-
A hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk.
-
Mikor a gomba levet eresztett és visszafőtte, hozzáadjuk a rizst, majd 1 perc pirítás után a fehérbort.
-
Ha a bor elpárolgott, kis adagokban adagoljuk hozzá a zöldségalaplevet, miközben folyamatosan keverjük.
-
Félidőben hozzáadjuk a rizottó fűszerkeveréket, majd a főzés végén beleforgatjuk a vajat és a parmezánt is, ha használunk.
-
Tálalás előtt pihentetjük 1–2 percig fedő alatt.
Tipp: Tálald egy pohár fehérborral és egy kevés fermentált lilakáposztával a Femfruit kínálatából — kontrasztos és izgalmas kísérője lesz a rizottónak.
A Fűszeres Lány Rizottó fűszerkeveréke nem csak a főzés menetét egyszerűsíti le, hanem biztosítja az olaszos ízélményt is.