GRIZLY Kabuli csicseriborsó 1kg
1.590 Ft
Menny.:db

GRIZLY Kabuli csicseriborsó 1kg

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: GRIZLY
Szállítási díj: 2.490 Ft
Várható szállítás: 2025. július 10.
1.590 Ft
Menny.:db

Leírás

A csicseriborsó népszerű alapanyaga a humusznak, de számos más finomságnak is. Diós aromája és finom textúrája van. A hüvelyesek közül a legnagyobb mennyiségű foszfort, magnéziumot és kalciumot tartalmazza.

GRIZLY Kabuli csicseriborsó 1000 g

Fedezd fel a GRIZLY prémium minőségű Kabuli csicseriborsóját – nagy, sima héjú magjai finom, diós aromát és kellemes állagot biztosítanak minden fogáshoz. Kiváló beltartalma – magas fehérjetartalommal (100 g‑ban 20 g), bőséges rostokkal (17 g), valamint gazdag ásványi anyagokban (pl. foszfor, magnézium, kalcium, vas) – tökéletes választás egészségtudatos és tudatos táplálkozáshoz

Főbb előnyök

  • Igazi szupersztár a konyhában: saláták, curryk, levesek, hummus, sőt akár köretként is verhetetlen.

  • Teljesen tiszta, 100 % csicseriborsó – semmit sem adunk hozzá!

  • Hosszú távra gazdaságos: 1 000 g-os kiszerelés, újrazárható, vákuumzáras tasakban – mindig friss.

  • Táplálkozási csomagajánló: kiváló szénhidrátszálító és proteinforrás vegán, vegetáriánus, sport- és diabéteszbarát étrendekhez.


 Használati útmutató

  1. Áztasd be minimum 8 órára.

  2. Öblítsd át, majd főzd kb. 60–80 percig (a mag méretétől függően).

  3. Készíts belőle krémes hummuszt, salátát, gazdag levest – vagy dobd be egy currys nagyobb fogásba.


 Miért válaszd Grizly csicseriborsót?

  • Magas tápérték – ez a hüvelyes tartalmazza a legtöbb foszfort, magnéziumot és kalciumot az összes hüvelyes között 

  • Gazdag íz és állag – prémium Kabuli fajtáinak köszönhetően diós zamatú és krémes állagú.

  • Fenntartható és tudatos választás – csomagolása újrahasznosítható, és gluténmentes felhasználók is bátran fogyaszthatják (előkészítéssel) 


Grizly Kabuli csicseriborsó – egészséges, finom, sokoldalú. Készítsd el vele a következő kedvenc receptedet!

Jellemzők és előnyök: A Kabuli csicseriborsó prémium minőségű, nagyobb termése van, sima héjú, kiváló dió ízű és kellemes textúrájú. Főleg a Mediterrán térségben, Dél-Európában, Észak-Afrikában, Dél-Amerikában és az indiai szubkontinensen termesztik. Neve Afganisztán egy területéről (Kábul) származik. A csicseriborsó gazdag fontos tápanyagokban, különösen fehérjében és szénhidrátokban, de emellett rostot is tartalmaz. Vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és B-, C- és A-vitaminokat tartalmaz. Ráadásul a foszfor, magnézium és kalcium tartalmát tekintve ez a legmagasabb az összes hüvelyes között (borsó, lencse, bab, szójabab). A magas rosttartalom segít a bélmozgás szabályozásában, és a fent említett ásványi anyagok hozzájárulnak a csontok struktúrájának és szilárdságának kialakításához és fenntartásához.

Felhasználás: A csicseriborsó kiválóan alkalmas salátákhoz, levesekhez, de főételként is fogyasztható. Főzés előtt legalább 8 órán át be kell áztatni. Ajánlott a vizet leönteni és a borsót még egyszer átmosni. Főzzük legalább egy órán át, néha még tovább, a fajtától és mérettől függően. Az utóbbi időben a legnépszerűbb csemege a hummus a csicseriborsóból.

  • Administratív besorolás: Hüvelyes
  • Összetevők: Kabuli csicseriborsó 100%.
  • Származási hely: Oroszország, Argentína, Csehország, Ukrajna.
  • Tárolás: Tárolja sötét, hűvös és száraz helyen.
  • Csomagolás: Újrazárási lehetőségű PP tasak vagy PP vákuumcsomagolás (a szállítás során előfordulhat vákuumcsomagolás megrepedése, ami nem befolyásolja a minőséget).
  • Tartalmazhat glutént.

Összetétel

Tápérték 100 g termékben:
Energia érték: 1 413 kJ / 336 kcal
Zsírok: 5,7 g
ebből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrátok: 43 g
ebből cukrok: 3,6 g
Rost: 17,0 g
Fehérje: 20,0 g
Só: 0,09 g

RECEPTAJÁNLÓ:

Fűszeres sült csicseriborsó – ropogós nass vagy feltét

Egészséges, vegán, fehérjében gazdag – ráadásul mennyei finom!

 Hozzávalók:

  • 1 csésze főtt csicseriborsó (vagy kb. 100 g száraz csicseriborsóból főzve)

  • 1 evőkanál olívaolaj vagy szezámmagolaj

  • ½ teáskanál só

  • ½ teáskanál füstölt paprika

  • ¼ teáskanál őrölt kömény

  • egy csipet fokhagymapor vagy chili – ízlés szerint

 Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.

  2. A főtt csicseriborsót itasd le papírtörlőn – fontos, hogy minél szárazabb legyen.

  3. Egy tálban keverd össze az olajjal és a fűszerekkel.

  4. Terítsd sütőpapírral borított tepsire, egy rétegben.

  5. Süsd kb. 25–30 percig, közben 1–2-szer megkeverve, amíg kívül ropogós lesz.

 Tipp:

Szórd salátára, tedd levesek tetejére vagy majszold magában ropiként!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Jázmin rizs 5kg

5.950 Ft
Kívánságlistára teszem

Kuszkusz 5kg

5.550 Ft
Kívánságlistára teszem

Vörös Lencse 1kg

1.350 Ft
Kívánságlistára teszem

Fekete quinoa 1kg

3.750 Ft
Kívánságlistára teszem

Vörös quinoa 1kg

3.750 Ft
Kívánságlistára teszem