Leírás
A csicseriborsó népszerű alapanyaga a humusznak, de számos más finomságnak is. Diós aromája és finom textúrája van. A hüvelyesek közül a legnagyobb mennyiségű foszfort, magnéziumot és kalciumot tartalmazza.
GRIZLY Kabuli csicseriborsó 1000 g
Fedezd fel a GRIZLY prémium minőségű Kabuli csicseriborsóját – nagy, sima héjú magjai finom, diós aromát és kellemes állagot biztosítanak minden fogáshoz. Kiváló beltartalma – magas fehérjetartalommal (100 g‑ban 20 g), bőséges rostokkal (17 g), valamint gazdag ásványi anyagokban (pl. foszfor, magnézium, kalcium, vas) – tökéletes választás egészségtudatos és tudatos táplálkozáshoz
Főbb előnyök
-
Igazi szupersztár a konyhában: saláták, curryk, levesek, hummus, sőt akár köretként is verhetetlen.
-
Teljesen tiszta, 100 % csicseriborsó – semmit sem adunk hozzá!
-
Hosszú távra gazdaságos: 1 000 g-os kiszerelés, újrazárható, vákuumzáras tasakban – mindig friss.
-
Táplálkozási csomagajánló: kiváló szénhidrátszálító és proteinforrás vegán, vegetáriánus, sport- és diabéteszbarát étrendekhez.
Használati útmutató
-
Áztasd be minimum 8 órára.
-
Öblítsd át, majd főzd kb. 60–80 percig (a mag méretétől függően).
-
Készíts belőle krémes hummuszt, salátát, gazdag levest – vagy dobd be egy currys nagyobb fogásba.
Miért válaszd Grizly csicseriborsót?
-
Magas tápérték – ez a hüvelyes tartalmazza a legtöbb foszfort, magnéziumot és kalciumot az összes hüvelyes között
-
Gazdag íz és állag – prémium Kabuli fajtáinak köszönhetően diós zamatú és krémes állagú.
-
Fenntartható és tudatos választás – csomagolása újrahasznosítható, és gluténmentes felhasználók is bátran fogyaszthatják (előkészítéssel)
Grizly Kabuli csicseriborsó – egészséges, finom, sokoldalú. Készítsd el vele a következő kedvenc receptedet!
Jellemzők és előnyök: A Kabuli csicseriborsó prémium minőségű, nagyobb termése van, sima héjú, kiváló dió ízű és kellemes textúrájú. Főleg a Mediterrán térségben, Dél-Európában, Észak-Afrikában, Dél-Amerikában és az indiai szubkontinensen termesztik. Neve Afganisztán egy területéről (Kábul) származik. A csicseriborsó gazdag fontos tápanyagokban, különösen fehérjében és szénhidrátokban, de emellett rostot is tartalmaz. Vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és B-, C- és A-vitaminokat tartalmaz. Ráadásul a foszfor, magnézium és kalcium tartalmát tekintve ez a legmagasabb az összes hüvelyes között (borsó, lencse, bab, szójabab). A magas rosttartalom segít a bélmozgás szabályozásában, és a fent említett ásványi anyagok hozzájárulnak a csontok struktúrájának és szilárdságának kialakításához és fenntartásához.
Felhasználás: A csicseriborsó kiválóan alkalmas salátákhoz, levesekhez, de főételként is fogyasztható. Főzés előtt legalább 8 órán át be kell áztatni. Ajánlott a vizet leönteni és a borsót még egyszer átmosni. Főzzük legalább egy órán át, néha még tovább, a fajtától és mérettől függően. Az utóbbi időben a legnépszerűbb csemege a hummus a csicseriborsóból.
- Administratív besorolás: Hüvelyes
- Összetevők: Kabuli csicseriborsó 100%.
- Származási hely: Oroszország, Argentína, Csehország, Ukrajna.
- Tárolás: Tárolja sötét, hűvös és száraz helyen.
- Csomagolás: Újrazárási lehetőségű PP tasak vagy PP vákuumcsomagolás (a szállítás során előfordulhat vákuumcsomagolás megrepedése, ami nem befolyásolja a minőséget).
- Tartalmazhat glutént.
Összetétel
Tápérték 100 g termékben: | |
---|---|
Energia érték: | 1 413 kJ / 336 kcal |
Zsírok: | 5,7 g |
ebből telített zsírsavak: | 1 g |
Szénhidrátok: | 43 g |
ebből cukrok: | 3,6 g |
Rost: | 17,0 g |
Fehérje: | 20,0 g |
Só: | 0,09 g |
RECEPTAJÁNLÓ:
Fűszeres sült csicseriborsó – ropogós nass vagy feltét
Egészséges, vegán, fehérjében gazdag – ráadásul mennyei finom!
Hozzávalók:
-
1 csésze főtt csicseriborsó (vagy kb. 100 g száraz csicseriborsóból főzve)
-
½ teáskanál só
-
½ teáskanál füstölt paprika
-
¼ teáskanál őrölt kömény
-
egy csipet fokhagymapor vagy chili – ízlés szerint
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
-
A főtt csicseriborsót itasd le papírtörlőn – fontos, hogy minél szárazabb legyen.
-
Egy tálban keverd össze az olajjal és a fűszerekkel.
-
Terítsd sütőpapírral borított tepsire, egy rétegben.
-
Süsd kb. 25–30 percig, közben 1–2-szer megkeverve, amíg kívül ropogós lesz.