Leírás
A vörös quinoa egy tápanyagokban gazdag, gluténmentes szuperélelmiszer, amely kiváló fehérjeforrás és tele van rostokkal, ásványi anyagokkal. Enyhe, diós ízével és élénk színével tökéletes köret, saláta alapanyag vagy akár reggeli étkezéshez is. A vörös quinoa könnyen emészthető, és ideális választás vegetáriánusok, vegánok és azok számára, akik egészséges, kiegyensúlyozott étrendre vágynak. Támogassa bélflóráját és élvezze a gazdag tápanyagprofilját minden falatban! Próbálja ki most a vörös quinoát, és emelje étkezéseit a következő szintre!
Felhasználás: Sokféle ételhez illik, köretként és főételként is használható. Kombinálható zöldséggel, hússal, de szárított gyümölcsökkel (szilva, sárgabarack, áfonya), diófélékkel (mandula, kesudió, pörkölt dió) és magvakkal (len, chia, napraforgó). Kiválóan ízlik hüvelyesekkel együtt, így táplálkozás szempontjából nagyon gazdag kombinációt alkotnak. Még jobb íz érhető el, ha a főzéshez zöldség- vagy csirkehúsból készült levest, valamint gyógynövényeket, hagymát és fokhagymát használunk.
Elkészítés: Főzés előtt ajánlott alaposan leöblíteni, lehetőleg szűrőben, hogy elkerüljük a keserű ízt. Egy bögre quinoához körülbelül kétszeres mennyiségű vizet szükséges használni, de majdnem háromszoros mennyiségű quinoát kapunk. Mint a rizst, főzzük, amíg a víz el nem párolog, körülbelül 15-20 percig.