Leírás
Hagyományos ízek, természetes alapok
Gondosan válogatott, minőségi, 100%-ban természetes alapanyagokból készült alaplevek, melyek hagyományos eljárással, legalább 3 órán át lassan főnek, hogy tökéletesen visszaadják az autentikus, házias ízeket.
Mentes minden tartósítószertől, gluténtól és mesterséges ízfokozótól, így megőrzi az összetevők tiszta, természetes aromáit.
Akár levesek, pörköltek, főzelékek, raguk, rizottók, mártások és szószok alapjaként használva, akár egy ízletes levesbetéttel önálló fogásként fogyasztva tökéletes választás.
Használatával nemcsak az ételek ízvilága lesz gazdagabb és mélyebb, hanem a víz kiváltásával egy valódi gasztronómiai élményt varázsolhatsz az otthonodba.
Összetevők:
Víz, Csirkehús, Só, Természetes aromák, Zöldségek (zeller, póréhagyma, sárgarépa, vöröshagyma), Burgonya, Természetes hagyma aroma, Karamell, Fűszerek, Növényi aromák
Allergén információ:
Tojást, zellert és nyomokban tejet tartalmaz
Származási ország: EU
Nettó tömeg: 1l
Elkészítés és felhasználás:
Levesek, főzelékek, pörköltek, raguk, mártások, szószok készítésekor a víz kiváltására! Használat előtt felrázandó! Főzéskor vegye figyelembe a termék sótartalmát!
Adalékanyagok:
Nem tartalmaz
Receptajánló
Krémsajtos-zöldséges egytál bulgurral
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
-
150 g főtt vagy előáztatott bulgur (vagy tönkölybúza, vagy árpagyöngy)
-
1 evőkanál olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma, aprítva
-
1 közepes répa, kis kockákra vágva
-
1 kisebb cukkini, felkockázva
-
1 gerezd fokhagyma
-
300 ml zöldség alaplé
-
2-3 evőkanál natúr krémsajt
-
Friss petrezselyem vagy snidling a tetejére
-
Só, bors, ízlés szerint egy kevés szerecsendió vagy citromlé
Elkészítés:
-
A hagymát olajon dinszteld üvegesre, add hozzá a répát és fokhagymát, pirítsd 2-3 percig.
-
Add hozzá a cukkinit, majd öntsd fel zöldség alaplével, fűszerezd.
-
Keverd hozzá a főtt tönkölybúzát, és főzd együtt 10 percig, amíg minden összeér.
-
Vedd le a tűzről, keverd bele a krémsajtot – ez adja meg a selymes textúrát.
-
Szórd meg friss zöldfűszerrel, és már tálalhatod is!
Tipp: Tálalhatod magában, de sült tofuval vagy tükörtojással is felturbózhatod – vagy kínálhatod akár köretként grillzöldségek mellé.