Leírás
A bio szezámmagolajról
A szezám a világ egyik legrégibb olajnövénye. Olaja különösen értékes a benne lévő „jó” zsírok miatt. A szép világossárga színű szezámmagolaj megőrzi a szezám növény jellegzetes ízét és illatát, ezáltal az ázsiai konyha kedvelt összetevője.
A Pödör bio- szezámmagolajat a szezám fehér magjából állítjuk elő, kézi szüretelés után, ami garantálja, hogy a sajtolásnál kizárólag optimálisan érett magokat használjunk fel.
Összetevők
100% olaj bio szezámmagból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia ..................................................................3693kJ/898kcal
Zsír ..........................................................................99,6 g
amelyből telített zsírsavak .......................................13 g
egyszeresen telítetlen zsírsavak ...............................42 g
többszörösen telítetlen zsírsavak ..............................45 g
Szénhidrát ....................................................................0 g
amelyből cukrok ............................................................0 g
Fehérje .........................................................................0 g
Só .................................................................................0 g
Nyomokban diót, mogyorót és földimogyorót tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 ...................0,6 g
Omega-6 ..................18,9 g
Omega-9 ..................42 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A szezámmagolaj
használatáról
Kellemes aromájától különleges ízt nyernek a leghétköznapibb ételek, így a rizs, nokedli vagy a vegetáriánus fogások is. Tökéletesen harmonizál nyers vagy párolt zöldségekkel (főképp a céklával és spenóttal), és remekül használható levesek (így a zöldség- és paradicsomleves), mártások, valamint zöldség-és gyümölcssaláták ízesítésére.
RECEPTAJÁNLÓ
Egyszerű ázsiai uborkasaláta szezámmagolajjal
Hozzávalók (2 adaghoz):
-
1 kígyóuborka
-
1 teáskanál szezámmagolaj
-
1 teáskanál szójaszósz
-
1 gerezd fokhagyma (reszelve)
-
Egy csipet chilipehely (elhagyható)
-
Szezámmag a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
-
Az uborkát vékony karikákra vagy félkarikákra vágjuk.
-
Egy kis tálban összekeverjük a szezámmagolajat, ecetet, szójaszószt, mézet és fokhagymát.
-
Ráöntjük az öntetet az uborkára, alaposan összeforgatjuk.
-
Megszórjuk egy kis szezámmaggal, és akár már azonnal fogyasztható, de hűtve még finomabb.
Tipp:
Tökéletes köret grillezett húsok, sült tofu vagy tavaszi tekercs mellé. Friss, illatos és különleges – a szezámmagolaj hozza el benne az „ázsiai feelinget” minimális erőfeszítéssel.