Leírás
Bio mandulaolaj, Ázsia folyékony édessége
A mandula nemcsak két étkezés közti egészséges nasiként vagy péksütemények népszerű összetevőjeként érdemel figyelmet, hanem a belőle sajtolt különlegesen finom olaj miatt is.
A Pödör mandulaolaja biogazdálkodásból származó, kizárólag hidegen sajtolt termék, azzal a hagyományos módszerrel, amelynek eredménye ez a marcipán-ízű, a konyhában és szépészetben immár 4000 éve használt, népszerű olaj.
A hidegen sajtolt
BIO mandulaolaj használatáról
A jó minőségű mandulaolajnak két fő szerepe van: utánozhatatlan ízével a konyha egyik sztárja, a bőrrel való barátsága miatt pedig nagyon népszerű a kozmetikában is. A Pödör mandulaolaja ezért rendkívül rugalmasan alkalmazható, mind külsőleg, mind belsőleg.
A szakácsok szívesen kombinálják ezt az enyhén marcipán-ízű olajat a legkülönfélébb párolt, sült vagy nyers zöldségekkel. A mandulaolaj és gyümölcsecet párosítása egyenesen mennyei tud lenni egy salátaöntetben. Pár csepp mandulaolajjal remekül lehet ízesíteni tésztaételeket vagy sajtokat, és az olaj zamata fenségesen érvényesül édes pékárukban vagy desszertekben.
Tápláló összetevői miatt a mandulaolaj a szépségiparban is széles körben elterjedt. Használják masszázsolajként, hajkondicionálóként vagy a kiszáradt, töredezett bőr ápolására.
Összetevők
100% olaj bio mandulából.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia .................................3693kJ /898kcal
Zsír .........................................99,6g
amelyből telített zsírsavak ........8g
egyszeresen telítetlen zsírsavak .......70g
többszörösen telítetlen zsírsavak .......22g
Szénhidrát .........................................0g
amelyből cukrok .................................0g
Fehérje ..................................................0g
Só ..........................................................0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 .................1 g
Omega-6 .................5,7 g
Omega-9 .................70 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A BIO mandulaolaj
jótékony hatásai
A mandulaolaj elsősorban telített és telítetlen zsírsavakat tartalmaz – és e kettőnek a szerencsés kombinációja teszi olyan egészségessé. Főképp a telítetlen zsírsavak vannak jótékony hatással a szívre és a vérkeringésre. Emellett, éppen a különféle zsírsavak kiegyensúlyozott aránya miatt, a mandulaolajat a bőr is kiváltképp szereti.
A mandulában található egyszeresen telítetlen zsírsav, az olajsav mélyre képes hatolni a bőrbe, és ilyenformán segít a tápanyagok szállításában. Emellett a linolsav nyugtatja az irritált bőrt és újra bársonyos simává varázsolja.
RECEPTAJÁNLÓ
Húsvéti smoothie mandulaolajjal
Ha úgy érezzük, hogy már elég volt a sonkából, de azért maradnánk a húsvéti hangulatnál.
1 ek Bio mandulaolaj
1 csipet Bio gyömbér - őrölt
1 db banán
2 db narancs
1 db mangó
200 ml sárgarépalé
01 Tegyük a turmixba a meghámozott gyümölcsöket: két darab narancsot, egy darab banánt, egy darab mangót és 2 dl sárgarépalevet.
02 Ízesítsük 1 evőkanál Pödör bio mandulaolajjal és turmixoljuk le. Öntsük egy pohárba, szórjuk meg egy csipet bio gyömbérporral és már fogyaszthatjuk is ezt az egészséges húsvéti smoothiet.