KAPOLCSIKUM Sárgabarack Lekvár<hr>
2.300 Ft
Menny.:db
KAPOLCSIKUM Sárgabarack Lekvár<hr>
Video
KAPOLCSIKUM Sárgabarack Lekvár<hr>

KAPOLCSIKUM Sárgabarack Lekvár

Átlagos értékelés: (1)
Gyártó: KAPOLCSIKUM
Szállítási díj: 2.490 Ft
Várható szállítás: 2025. április 29.
2.300 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Kapolcsikum Sárgabaracklekvár 

Nyáridéző selymesség – klasszikus íz újragondolva

A Kapolcsikum Sárgabaracklekvár a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsét hozza el a mindennapokba, méghozzá a lehető legtermészetesebb formában. A Balaton-felvidéken termett, napérlelte sárgabarackból készült lekvár selymes, telt ízvilága igazi időutazás a házi lekvárok világába – de friss, prémium köntösben.

A Kapolcsikum családi manufaktúrájában készült sárgabaracklekvár adalékmentes, tartósítószerek nélkül készül, kizárólag természetes alapanyagokból. A gondos kézi feldolgozás és a kis szériás főzés minden üvegben megmutatkozik.


 Miért válaszd?

  • 100% sárgabarack élmény – semmi mesterséges, csak a gyümölcs

  • Selymes textúra, harmonikus íz

  • Tartósítószer és aroma nélkül

  • Ajándéknak is különleges, ízléses csomagolásban


 Hazai érték, hazai kézből

A lekvár minden cseppje egy családi vállalkozás szeretetéből születik – ezáltal nemcsak finomat fogyasztasz, de hazai termelőt és kézműves értékteremtést is támogatsz.


 Hogyan fogyaszd?

  • Friss péksüteményekhez vagy kalácshoz

  • Palacsintába vagy túrós gombócba

  • Natúr joghurtba keverve reggelinek

  • Sajtok mellé egyedi ízkiegészítőként

  • Sütikbe, például barackos pitéhez vagy linzerhez


Kapolcsikum Sárgabaracklekvár – a nyár egy kanálban, amikor csak szeretnéd.

"Ha azt mondjuk, hogy lekvár akkor mindenkinek a sárgabarack, kajszibarack jut az eszébe. Felsorolhatom, hogy mire lehet használni a baracklekvárt, de szerintem nem kell ehhez ötleteket adjak. 250db kajszibarackfánk van, melyek két fajtára koncentrálódnak. ( OrangeRed, és Ceglédi Piroska)"
                                                                                                                                           - Ivett & Attila

Összetevők: 75% sárgabarack, cukor, zselésítőanyag: pektin, étkezési sav:citromsav

Nettó tömeg: 345 g

Receptajánló

a Femina.hu jóvoltából

Pihe-puha házi lekváros gombóc: régi családi recept szerint

A lekváros gombóc főételnek vagy desszertnek is remek választás. A nagyi régi praktikáit bevetve nem tudod elhibázni.

Hozzávalók

A tésztához

  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A forgatáshoz

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj

A krumplit héjában főzd puhára, és krumplinyomón törd át. Várd meg, míg kihűl, mert a meleg tészta sok lisztet vesz fel, és kemény lesz a gombóc. Rakd hozzá a zsírt, a búzadarát, a lisztet, a tojást és a sót. A lisztet részletekben szórd csak hozzá. Jól gyúrható és nyújtható tésztát kell kapnod. Erre is igaz, hogy akkor jó, ha a tészta leválik a kezedről. 
 

Tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki fél centi vastagra, majd vágd egyforma, öt-hat centis négyzetekre. Mindegyik közepébe kanalazz lekvárt, a sarkait fogd össze, és lisztezett kézzel formázz gombócokat. Tedd a tésztát forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, várj két-három percig, és utána szűrd le, csepegtesd le. Forgasd meg a vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva kínáld. 

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2025. 04. 09.
Gyümölcsös, sűrű, de nem tömény, nagymamám sárgabarack lekvárjára emlékeztet.

Kapcsolódó termékek

KAPOLCSIKUM Málnalekvár

3.250 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Áfonyalekvár

3.250 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Meggylekvár

2.000 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Szilvalekvár

2.000 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Birsalmalekvár

2.300 Ft
Kívánságlistára teszem