Leírás
Kapolcsikum Narancslekvár
Citrusos frissesség – a természet mediterrán oldala hazai kézműves formában
A Kapolcsikum Narancslekvár igazi különlegesség a lekvárok világában – telt, karakteres ízvilágát a kiváló minőségű, gondosan válogatott narancsoknak köszönheti. A Kapolcsikum családi műhelyében készül, a Balaton-felvidéken – ahol minden üvegben ott rejlik a természet tisztasága és a kézzel végzett, precíz munka.
Miért fogod szeretni?
-
Gazdag narancsíz – édeskés és enyhén pikáns citrusos jegyekkel
-
Hazai termék – tartósítószer és adalékanyag nélkül
-
Különleges választás reggelihez, desszertbe, sültek mellé vagy sajttálhoz
-
Kifinomult ízvilág, ami feldobja a legegyszerűbb ételt is
-
Prémium gasztroajándéknak is tökéletes
Helyi érték, amire büszkék lehetünk
A Kapolcsikum lekvárok mögött egy valódi magyar családi manufaktúra áll, ahol a hagyományos ízek és a fenntartható termelés kéz a kézben járnak. Vásárlásoddal hazai kistermelőt támogatsz, és egy valóban különleges minőségű terméket vihetsz haza.
Tökéletes párosítás:
– Kézműves sajtokkal
– Piritósra, croissantra, palacsintába
– Kacsasült mellé vagy hidegtálakhoz
– Mézes-narancsos sütemények töltelékeként
Kapolcsikum Narancslekvár – a napfény íze üvegbe zárva.
"Egy lekvár, ami különleges eljárással készül. Mosás után hosszas alapos pucolás, hogy a legkevesebb fehér héj maradjon a gyümölcsökön. Majd a héjat kell alaposan átnézni, hogy azon se legyen sok fehér héj. Az olajokban gazdag héjat puhára főzzük, majd a narancs megfőzött húsához keverjük. Ettől lesz olyan különleges a Kapolcsikum narancslekvár. Édes és egyszerre kesernyés is. Az arányokra igazán figyelni kell, hogy ez a különleges limitált ideig kapható lekvár olyan jó legyen."
- Ivett & Attila
Összetevők: narancshús 71%, cukor, narancshéj, zselésítőanyag: pektin, étkezési sav: citromsav
Gyümölcstartalom: 71%
Töltő tömeg: 345gr
Receptajánló
Sajttál narancslekváros-mustáros mártogatóssal

Elegáns vendégváró vagy borozáshoz különleges kísérő
Hozzávalók a mártogatóshoz:
-
3 evőkanál Kapolcsikum Narancslekvár
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál frissen facsart citromlé
-
Egy csipet só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat egy kis tálkában – az eredmény egy pikáns-édes szósz, ami tökéletes keményebb sajtokhoz (pl. manchego, cheddar, érlelt trappista), de brie és camembert mellé is isteni.
Tipp a tálhoz:
– Néhány szelet kézműves kenyér,
– Olajos magvak (pl. dió, mandula),
– Szőlő, körte vagy alma – ezek jól kiegészítik a narancsos ízjegyeket.
Jó étvágyat!