Mendula
MÁR 2011-BEN AMIKOR...
gyümölcsöst telepítettünk 36 kis facsemetével, nem is olyan titkon abban a reményben tettük, hogy egyszer majd a saját kis manufaktúránkban abból a gyümölcsből fogunk lekvárt (esetleg pálinkát…) főzni, meg majd különleges kekszeket és mindenféle egyéb finomságokat sütni. A vágy tehát már rég megvolt, sok-sok ötlet is, ami mindig kicsit formálódott, de az elhatározás késett… Hogy akkor hogyan. Meg miből. Mikor. Most még nem. Majd egyszer.
Aztán egyszer csak jött AZ ötlet, amiről egyre többet és egyre konkrétabban beszélgettünk, elkapott minket a lelkesedés, és végre megszületett az elhatározás is, és egyszer csak nem tűnt semmi sem megoldhatatlannak.
Úgyhogy belevágtunk, 2015 végén-2016 elején útjára indítottuk a Mendulát, és az aszalt gyümölcsök és az olajos magok átvették az uralmat a műhelyünkben:) Az egyik termékből jött a másik, folyamatosan ötleteltünk, termékeket fejlesztettünk, és csak néztünk, hogy mennyi mindent lehet ezekből az alapanyagokból kihozni.
Ami azonban végig az alapelvünk volt: semmi olyat nem raktunk a termékeinkbe, amit a saját gyerekeinknek nem adnánk. Amikor a mogyorókrémet fejlesztettük, eszünkbe se jutott, hogy némi pálmaolajjal dúsítsuk (=olcsósítsuk), vagy hogy cukorral toljuk tele. Nem, mi olyan mogyorókrémet szerettünk volna csinálni, ami tényleg MOGYORÓkrém, nem cukorkrém vagy pálmaolajkrém. MÁST, JOBBAT akartunk csinálni, mint ami a piacon kapható. És ugyanez vezérelt minket a többi termékünknél is. Lehet (sőt biztos), hogy olcsóbbat lehet kapni a mi termékeinknél, de olyat, ami jobb minőségű, aligha.