Leírás
A CURRYN TÚL
A Távol-Kelet varázslatos ízvilágát idézheted meg az indiai Garam masala fűszerkeverékkel. Testet és lelket melengető fogásokhoz ajánlott.
A Garam masala neve nagyon beszédes: a hindi garam jelentése csípős, a masala pedig keveréket jelent. Ha még nem használtad korábban érdemes fokozatosan adagolni, amíg ki nem tapasztalod mennyire erősen szereted. Bangladestől Pakisztánig sok helyen készítik a helyi változatot, ez a keverék az autentikus indiai konyhát idézi.
Használhatod sűrű, tartalmas curry-khez, tandoori csirkéhez, bármilyen húshoz, de akár leveseket vagy mártásokat is készíthetsz vele. A kókusztejjel zseniális párost alkotnak.
Kézműves, Magyar, Adalékanyag mentes
Indiai Garam masala fűszerkeverék összetevők: kardamom, fekete bors, chili, római kömény, szerecsendió, édeskömény, babér, fahéj, szegfűszeg
A termék mustármagot is csomagoló üzemben készült!
Receptajánló
( a Fűszeres Lány jóvoltából)
Vöröslencse curry
Hozzávalók
-
1 evőkanál olaj
-
500 ml alaplé vagy víz
-
400 gramm (1 konzerv) darabolt paradicsom
-
400 ml (1 konzerv) kókusztej
-
3 evőkanál vaj
-
0,5 lime leve (helyettesítheted citromlével is)
- fűszerek:
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
-
1 evőkanál kurkuma
-
1-2 db jalapeno (ha csípősen szereted)
-
1 teáskanál római kömény
-
0,5 teáskanál koriandermag
-
1-2 teáskanál Indiai Garam masala fűszerkeverék
-
Só, bors ízlés szerint
-
Friss korianderzöld
Elkészítés
- A nehezén túl is vagyunk, hiszen ha minden hozzávalót beszereztél, szinte már csak össze kell őket főzni.
- Először is mosd meg a lencsét jó alaposan.
- Pirítsd az olajon kb. két percig a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és a kimagozott felaprított chilit. Ezután add hozzá az őrölt fűszereket is, a római köményt, koriander magot, garam masalát, kurkumát és piritsd még fél percig, majd jöhet a só és a bors.
- Öntsd fel az alaplével vagy a vízzel, és add hozzá a darabolt paradicsomot és a lencsét, majd főzd kb. 25 pecig.
- Amint a lencse megpuhult mehet bele a kókusztej és a vaj is, amivel érdemes még 5-10 percig összefőzni.
- A végén add hozzá a lime levét és a friss korianderzöldet, és már el is készült a szuper gyors, finom és húsmentes lencsecurryd!
Megjegyzések
- Tálald magában vagy basmati rizzsel!