Leírás
A KEBABON TÚL
Ha szereted a közel-keleti ízeket, a Baharat fűszerkeverékemet imádni fogod. Ideális halételekhez, húsokhoz és zöldségekhez vagy rizskörethez.
A baharat fűszer kifejezés olyan, mint a bacon szalonna, a perzsa szó ugyanis fűszert jelent. Hagyományos közel-keleti fűszerek tökéletesen kiegyensúlyozott keverékéről van szó, ami az egyik alapfűszer az arab világban.
Jól áll a csirkének, marhának, báránynak, halételeknek. Hazájában ugye a sertéshús nem játszik, de te nyugodtan kipróbálhatod azt is, ha a vallásod nem tiltja. Zöldségeknek vagy köreteknek is szuper keleti hangulatot tudsz kölcsönözni vele akár wokban, akár grillen készíted. Köfte, kebab alapfűszere.
Joghurtba keverve sem fogsz csalódni!
Kézműves, Magyar, Adalékanyag mentes
Török Baharat Fűszerkeverék összetevők: fekete bors, római kömény, koriandermag, szerecsendió, borsmenta, kardamom, szegfűszeg, fahéj
A termék mustármagot is csomagoló üzemben készült!
Receptajánló
Baharatos török báránytekercs joghurtos szósszal
Hozzávalók (2 tekercshez):
-
2 nagy tortillalap vagy vékony lepénykenyér
-
250 g darált bárányhús
-
1 teáskanál Török Baharat fűszerkeverék
-
1 evőkanál paradicsompüré
-
1 kisebb fej vöröshagyma aprítva
-
egy kevés olívaolaj
-
4 evőkanál natúr joghurt
-
1 gerezd fokhagyma reszelve
-
fél citrom leve
-
friss petrezselyem vagy menta
-
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
-
Egy kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd add hozzá a húst.
-
Fűszerezd sóval, borssal, és keverd bele a Török Baharat-ot, majd a paradicsompürét.
-
Pirítsd pár percig, míg a hús átsül és illatos lesz.
-
Keverd ki a joghurtot fokhagymával, citromlével, és egy csipet sóval.
-
Kend meg a lepényeket joghurtos szósszal, halmozd rá a húsos ragut, szórd meg friss zöldfűszerrel, majd tekerd fel.
Femfruit-tipp:
Ez a fűszeres lepénytekercs a keleti piacok hangulatát idézi meg – egyszerű, gyors, mégis különleges. Egy pohár hideg mentás limonádéval igazi élmény!