Leírás
A BABON TÚL
A Mexikói Fűszersóval a méltán híres mexikói konyha mesterévé válhatsz! Taco, quesadilla, fajitas vagy az igazi chili con carne nem kihívás többé.
De nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat és a klasszikus mexikói fogások mellett bátran használhatod húsok, grill ételek ízesítésére és pácolására is. Ha pedig valami üdítő mártogatóst szeretnél a tortilla chips mellé, csak keverd bele tejfölbe vagy joghurtba! A salátáidnak is izgalmas, aromás és pikáns ízt fog adni, kísérletezz vele bátran!
Tudtad, hogy a mexikói konyhát 2010-ben bejegyezték az UNESCO szellemi kulturális örökségei közé? Az egykori azték, maja és spanyol kulináris hagyományok keveredéséből jött létre, amit később még európai behatások is érték, innen ez a roppant gazdag és egyedi ízvilág.
Kézműves, Magyar, Adalékanyag mentes
Mexikói Fűszersó Összetevők: himalája só, fűszerpaprika, koriandermag, fokhagyma granulátum, oregánó, kakukkfű, mustármag, római kömény, fekete bors, chili
Allergén: mustármag
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
Receptajánló
Mexikói kukorica saláta lime-mal és fetával
Hozzávalók (2–3 adaghoz):
-
2 cső főtt vagy grillezett kukorica (vagy 1 konzerv kukorica, jól lecsepegtetve)
-
1 teáskanál mexikói fűszersó
-
100 g feta sajt
-
1 kis fej lilahagyma
-
fél piros kaliforniai paprika
-
friss koriander vagy petrezselyem (ízlés szerint)
-
1 evőkanál olívaolaj
-
fél lime leve
Elkészítés:
-
A kukoricát vágd le a csőről, vagy használd a konzerv verziót.
-
A lilahagymát, paprikát és fetát aprítsd fel, majd keverd össze a kukoricával.
-
Locsold meg olívaolajjal és a lime levével, majd szórd rá a mexikói fűszersót.
-
Forgasd át alaposan, végül hintsd meg friss zöldfűszerrel.