Leírás
A liofilizált málna tökéletes alternatívája a friss málnának, mivel a kíméletes fagyasztva szárítás során eltávolítják a gyümölcs nedvességtartalmát, de megmarad annak intenzív íze, és megőrzik a fontos tápanyagokat, mint a rostok, ásványi anyagok és vitaminok. A végeredmény egy könnyen tárolható, egészséges, roppanós snack, amelynek íze pont olyan, mint a friss málnának. Számtalan módon felhasználható: pl. gyerekeknek egészséges snakcként, torták, sütemények díszítésére, limonádéba, zabkására szórva, granolához adva. FONTOS! Mindig győződj meg róla, hogy rendesen visszazártad a csomagolást, mert a liofilizált gyümölcsök nagyon könnyen megpuhulnak, ha levegő éri őket. Földimogyorót és dióféléket feldolgozó üzemben csomagolva. A liofilizálás során kíméletes eljárással (fagyasztva szárítással) kivonják a vizet a gyümölcsből, így minden íz, ill. vitamin és ásványi anyag benne marad a gyümölcsben, viszont nagyon sokáig eltartható és könnyen szállítható. Ebben a formában viheted magaddal nyaralásra, utazásra, kirándulásra, és vízbe rakva gyakorlatilag ugyanolyan lesz, mint a friss gyümölcs. Mi az a liofilizálás/fagyasztva szárítás?
A Mendula üzemében sokféle liofilizált gyümölcs megtalálható, hiszen majdnem mindegyik granolájukban van ilyen gyümölcs, amit mi is naaagyon szeretünk. De miben más ez az eljárás, mint az aszalás? Mitől marad olyan ropogós, és hogyan marad szinte ugyanolyan az íze, mint a friss gyümölcsnek? Most mindent megtudhatsz a liofilizálásról/ fagyasztva szárításról. A Liofilizálás: a zöldségek és gyümölcsök kíméletes, vitaminmegőrző feldolgozásaA Mendula granolák összetevői között találkozhattok liofilizált gyümölcsökkel. Mi is nagyon szeretjük ezeket a hozzávalókat, hiszen nagyon finomak, ropogósak, színesek, és nem utolsósorban egészségesek. De mit is jelent a liofilizálás? A liofilizálás, vagy más néven fagyasztva szárítás egy olyan speciális eljárás, amely lehetővé teszi a zöldségek és gyümölcsök tartósítását úgy, hogy megőrzi ezeknek azok eredeti ízét, tápértékét és vitamintartalmát. Ez a folyamat először a táplálkozástudományban és az űrkutatásban vált népszerűvé, de ma már a háztartásokban és az élelmiszeriparban is egyre szélesebb körben alkalmazzák.
|