Liofilizált Eper szelet  70g
2.590 Ft
Menny.:db

Liofilizált Eper szelet 70g

Átlagos értékelés: (1)
Gyártó: Mendula
Szállítási díj: 2.490 Ft
Várható szállítás: 2025. április 29.
2.590 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

A liofilizált eper kiváló alternatívája a friss epernek, főként hosszú eltarthatósága miatt.

A fagyasztva szárítás során eltávolítják a gyümölcsök nedvességtartalmát, miközben megőrzik a fontos tápanyagokat, mint a rostok, ásványi anyagok és vitaminok. A végeredmény egy könnyen tárolható, egészséges, roppanós snack, amelynek íze pont olyan, mint a friss epernek. Számtalan módon felhasználható: pl. gyerekeknek egészséges snakcként, torták, sütemények díszítésére, limonádéba, zabkására szórva, granolához adva.

FONTOS! Mindig győződj meg róla, hogy rendesen visszazártad a csomagolást, mert a liofilizált gyümölcsök nagyon könnyen megpuhulnak, ha levegő éri őket.

Földimogyorót és dióféléket feldolgozó üzemben csomagolva.

A liofilizálás során kíméletes eljárással (fagyasztva szárítással) kivonják a vizet a gyümölcsből, így minden íz, ill. vitamin és ásványi anyag benne marad a gyümölcsben, viszont nagyon sokáig eltartható és könnyen szállítható. Ebben a formában viheted magaddal nyaralásra, utazásra, kirándulásra, és vízbe rakva gyakorlatilag ugyanolyan lesz, mint a friss gyümölcs.

Mi az a liofilizálás/fagyasztva szárítás?

Mi az a liofilizálás/fagyasztva szárítás?

A Mendula üzemében sokféle liofilizált gyümölcs megtalálható, hiszen majdnem mindegyik granolánkban van ilyen gyümölcs, amit mi naaagyon szeretünk. De miben más ez az eljárás, mint az aszalás? Mitől marad olyan ropogós, és hogyan marad szinte ugyanolyan az íze, mint a friss gyümölcsnek? Most mindent megtudhatsz a liofilizálásról/ fagyasztva szárításról.

A Liofilizálás: a zöldségek és gyümölcsök kíméletes, vitaminmegőrző feldolgozása

A Mendula granolák összetevői között találkozhattok liofilizált gyümölcsökkel. Mi nagyon szeretjük ezeket a hozzávalókat, hiszen nagyon finomak, ropogósak, színesek, és nem utolsósorban egészségesek. De mit is jelent a liofilizálás? 

A liofilizálás, vagy más néven fagyasztva szárítás egy olyan speciális eljárás, amely lehetővé teszi a zöldségek és gyümölcsök tartósítását úgy, hogy megőrzi ezeknek azok eredeti ízét, tápértékét és vitamintartalmát. Ez a folyamat először a táplálkozástudományban és az űrkutatásban vált népszerűvé, de ma már a háztartásokban és az élelmiszeriparban is egyre szélesebb körben alkalmazzák.



A liofilizálás lépései a következők:
 

  • Fagyasztás: A friss zöldségeket vagy gyümölcsöket először lefagyasztják alacsony hőmérsékleten, ami megőrzi azok alakját és struktúráját.

  • Szárítás vákuumban: A fagyasztott élelmiszereket ezután egy vákuumkamrába helyezik, majd a kamrában csökkentik a nyomást. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a fagyasztott víz közvetlenül jéggé változzon (szublimáció), és elpárologjon anélkül, hogy a nedvesség károsítaná az élelmiszert.


A liofilizálás előnyei:
 

  • Vitaminmegőrzés: A hagyományos konzerválási módszerekkel ellentétben a liofilizálás minimálisra csökkenti a hő és az oxigén hatását az élelmiszerekre, így megőrzi a zöldségek és gyümölcsök természetes vitamin- és ásványianyag-tartalmát.

  • Minimális tápértékveszteség: A liofilizálás során az élelmiszerek szerkezete és íze is nagyrészt megmarad, ellentétben a hagyományos szárítási módszerekkel, amik jelentős tápértékveszteséget okozhatnak.

  • Hosszú eltarthatóság: A liofilizált élelmiszerek sokkal hosszabb ideig eltarthatók, mivel a nedvesség eltávolításával kevésbé romlandóak.

  • Könnyű súly: A liofilizált élelmiszerek jelentősen könnyebbek a hagyományosan konzervált vagy szárított élelmiszereknél, így ideálisak túrázásra, kempingezésre vagy utazásra.


Mire használhatod a liofilizált gyümölcsöket?
 

  • Egyszerű, gyors snackek: A liofilizált gyümölcsök könnyen és gyorsan fogyaszthatók, és kiválóan illeszkednek az aktív életmódba..

  • Színes és gazdag táplálék: A liofilizált gyümölcsök gazdagok értékes antioxidánsokban, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges életmódhoz.

  • Smoothie-k, müzlik és desszertek: A liofilizált gyümölcsök szuperjó kiegészítőik lehetnek smoothie-knak, müzliknek vagy akár desszerteknek. 

  • Allergiásoknak és intoleranciákkal élőknek: A liofilizált gyümölcsök nem tartalmaznak adalékanyagokat vagy mesterséges tartósítószereket, így az élelmiszer-allergiákkal és intoleranciákkal élők is fogyaszthatják őket.


Bátran állíthatjuk, hogy a liofilizált gyümölcsök egészséges alternatívái lehetnek a feldolgozott édességeknek és rágcsálnivalóknak, és így hozzájárulnak egy egészséges és kiegyensúlyozott étrend kialakításához.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2025. 04. 15.
Kiadós csomagolás, magában is finom rágcsa, de tejjel müzlihez keverve fantasztikus

Kapcsolódó termékek

Aszalt Goji bogyó 1 kg

6.500 Ft
Kívánságlistára teszem

Wine nuts – magkeverék
könnyed rozé borokhoz 120g

1.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Wine nuts – magkeverék
érlelt, testes vörösborokhoz 120g

1.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Wine nuts – magkeverék
érlelt, testesebb fehérborokhoz 120g

1.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Liofilizált Málna egész 70g

2.690 Ft
Kívánságlistára teszem