Leírás
A GYROSON TÚL
A Görög fűszersóval bármikor megidézheted a mediterrán konyha jellegzetes ízeit. Gyroshoz alap, de bármilyen húst, mártást feldobhatsz vele.
A görög fogásokat áthatja az élet szeretete, amit egy hangos baráti összejövetelen is átélhetünk egy kabócakoncertes tavernában. Muszaka, gyros, souvlaki, köfte, fantasztikus saláták és persze a tenger gyümölcsei, csak hogy a legismertebbeket említsem. Ezzel a fűszersó használatával ezeknek a napsütéses fogásoknak az ízvilágát kapod, az alapanyagokat persze itt is kedvedre variálhatod. Használhatod húsok száraz vagy nedves pácolására, grill zöldséges ízesítésére, tejfölbe, joghurtba vagy mascarponébe keverve kész is az ínycsiklandó mártás. Kísérletezz bátran!
Tudtad, hogy az első írásos szakácskönyv is Görögországból származik? Archestratus, a költő nevéhez fűződik, aki i.e. 320-ban jegyezte le a több ezer éves fogások receptjeit.
Kézműves, Magyar, Adalékanyag mentes
Görög Fűszersó Összetevők: himalája só, fűszerpaprika, fokhagyma granulátum, oregánó, kakukkfű, római kömény, fekete bors
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
Receptajánló
(a Fűszeres Lány jóvoltából)
Padlizsánkrémes melegszendvics
Hozzávalók
-
4 szelet fehér kenyér
-
4 ek padlizsánkrém
-
6-8 dkg sajt
-
4 csipet Görög fűszersó
Elkészítés
- A szendvicseket alulról felfelé állítsd össze.
- 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg, amíg a sajt szép ropogós nem lesz a teteje.
Megjegyzések
- Tálald friss zöldségekkel.