Fermentált tavaszi kimchi 290g
2.190 Ft
Menny.:db

Fermentált tavaszi kimchi 290g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ZABOLA FIRMA
Szállítási díj: 2.490 Ft
Várható szállítás: 2025. július 01.
2.190 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Tradicionális recept alapján, rizspasztával készült koreai savanyúság, többnyire magyar, helyben termett, szezonális alapanyagokból.

Hogy ez a termék is teljes értékű lehessen, elkészítéséhez a cukrot datolyára, a fehér rizslisztet barna rizslisztre cseréltük.

Remek alapanyaga lehet különböző egytálételeknek, mint például a kimchis rizs, kimchis udon tészta, kimchi palacsinta, de isteni grill ételek mellé, szendvicsekhez és akár magában is.

Összetevők: Karalábé, retek, újhagyma, sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, gochugaru, tamari szósz* (bio szójabab, víz, só), barna rizsliszt, datolya, só, gyömbér

*allergén összetevők

Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban, napfénytől védve, hűvös helyen tárolva a címkén jelzett időpontig (nap, hónap, év). Felbontás után hűtőben tárolja és 5 napon belül fogyassza el.

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
221 kJ / 53 kcal
Zsír
0,3 g
amelyből telített zsírsavak
0,0 g
Szénhidrát
8,1 g
amelyből cukrok
4,4 g
Rost
3,3 g
Fehérje
2,4 g
2,0 g
 

Receptajánló

Kimchi jjigae

 

Összetevők:

  • 250 g tavaszi kimchi
  • 180 g tofu (szeletelve)
  • 1 nagyobb vöröshagyma fele (szeletelve)
  • 1 nagyobb újhagyma (karikázva)
  • 700 ml zöldségalaplé
  • 1 fél lapnyi kelp (szárított tengeri alga, használat előtt áztassuk be)
  • 2 ek szójaszósz vagy tamari szósz
  • 1-2 ek gochugaru (koreai chili paprika pehely)
  • 150 g laska gomba (kézzel szálirányban vékony csíkokra tépkedve)
  • 100 g enoki gomba
  • 3 db szárított shiitake gomba (használat előtt fél órára forró vízbe áztatva)
  • csipet bors

Elkészítés:

Egy száraz teflonos wok serpenyőt felhevítünk és bele szórjuk a laskagombát.
Alaposan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát az újhagymát és a felcsíkozott shiitakét. Ha a hagyma is kicsit összeesett, mehet rá a szójaszósz és a bors, alaposan elkeverjük. Rászedjük a kimchit és a gochugarut. Apránként hozzáadjuk az alaplevet, bele dobjuk az algát és addig főzzükaz egészet, amíg a kimchi meg nem puhul. Ha elkészült, tofu szeleteket és enoki gombát teszünk a tetejére és még úgy főzzük 5 percig.
Főtt barnarizzsel, kölessel vagy teljes kiőrlésű rizstésztával tálaljuk.

Köszönjük a receptet:

sophie.s_vegan_kitchen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Citromos hummusz 220g

2.850 Ft
Kívánságlistára teszem

Orosz céklakrém 220g

2.850 Ft
Kívánságlistára teszem

Fermentált citromos-gyömbéres répa 290g

2.150 Ft
Kívánságlistára teszem

Fermentált fűszeres lilakáposzta 290g

2.150 Ft
Kívánságlistára teszem

Fermentált cékla-zeller saláta 290g

2.150 Ft
Kívánságlistára teszem