Leírás
Tradicionális recept alapján, rizspasztával készült koreai savanyúság, többnyire magyar, helyben termett, szezonális alapanyagokból.
Hogy ez a termék is teljes értékű lehessen, elkészítéséhez a cukrot datolyára, a fehér rizslisztet barna rizslisztre cseréltük.
Remek alapanyaga lehet különböző egytálételeknek, mint például a kimchis rizs, kimchis udon tészta, kimchi palacsinta, de isteni grill ételek mellé, szendvicsekhez és akár magában is.
Összetevők: Karalábé, retek, újhagyma, sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, gochugaru, tamari szósz* (bio szójabab, víz, só), barna rizsliszt, datolya, só, gyömbér
*allergén összetevők
Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban, napfénytől védve, hűvös helyen tárolva a címkén jelzett időpontig (nap, hónap, év). Felbontás után hűtőben tárolja és 5 napon belül fogyassza el.
Átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia
- 221 kJ / 53 kcal
- Zsír
- 0,3 g
- amelyből telített zsírsavak
- 0,0 g
- Szénhidrát
- 8,1 g
- amelyből cukrok
- 4,4 g
- Rost
- 3,3 g
- Fehérje
- 2,4 g
- Só
- 2,0 g
-
Receptajánló
-
Kimchi jjigae
Összetevők:
-
- 250 g tavaszi kimchi
- 180 g tofu (szeletelve)
- 1 nagyobb vöröshagyma fele (szeletelve)
- 1 nagyobb újhagyma (karikázva)
- 700 ml zöldségalaplé
- 1 fél lapnyi kelp (szárított tengeri alga, használat előtt áztassuk be)
- 2 ek szójaszósz vagy tamari szósz
- 1-2 ek gochugaru (koreai chili paprika pehely)
- 150 g laska gomba (kézzel szálirányban vékony csíkokra tépkedve)
- 100 g enoki gomba
- 3 db szárított shiitake gomba (használat előtt fél órára forró vízbe áztatva)
- csipet bors
Elkészítés:
Egy száraz teflonos wok serpenyőt felhevítünk és bele szórjuk a laskagombát.
Alaposan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát az újhagymát és a felcsíkozott shiitakét. Ha a hagyma is kicsit összeesett, mehet rá a szójaszósz és a bors, alaposan elkeverjük. Rászedjük a kimchit és a gochugarut. Apránként hozzáadjuk az alaplevet, bele dobjuk az algát és addig főzzükaz egészet, amíg a kimchi meg nem puhul. Ha elkészült, tofu szeleteket és enoki gombát teszünk a tetejére és még úgy főzzük 5 percig.
Főtt barnarizzsel, kölessel vagy teljes kiőrlésű rizstésztával tálaljuk.Köszönjük a receptet:
sophie.s_vegan_kitchen