Leírás
Gyömbéres, kakukkfüves, fokhagymás, narancsos ízkavalkád, mely kitűnően passzol grill ételekhez, szendvicsekhez, sós palacsintához.
A lila káposzta 36 féle antocianint tartalmaz, melyek védenek a rák bizonyos fajtái, gyulladások, cukorbetegség és a bakteriális fertőzések ellen. Kálium, kalcium, foszfor, vas, jód, kén, valamint A-, B-, C- vitamin tartalma is magas. Így erősíti az immunrendszert, részt vesz a sejtek védelmében és regenerációjában. Segíti a máj méregtelenítését, enyhíti a gyulladást, és mindenféle gyomor- és emésztési problémára jó hatással van.
A fermentált zöldségek természetes módon támogatják az emésztést és erősítik az immunrendszert. A probiotikumokban gazdag, savanyított zöldségek segítenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, miközben tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A rendszeres fogyasztásuk hozzájárulhat a bélrendszer egészségéhez, javíthatja a tápanyagok felszívódását és növelheti az energiaszintet. Élvezze a friss és ínycsiklandó ízeket, miközben jót tesz a testének!
Összetevők: lila káposzta, zeller*, répa, fehér káposzta, lilahagyma, fokhagyma, só, gyömbér, fűszerek, bio narancshéj
*allergén összetevők
Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban, napfénytől védve, hűvös helyen tárolva a címkén jelzett időpontig (nap, hónap, év). Felbontás után hűtőben tárolja és 5 napon belül fogyassza el.
Átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia
- 184 kJ / 44 kcal
- Zsír
- 0,3 g
- amelyből telített zsírsavak
- 0,1 g
- Szénhidrát
- 7,9 g
- amelyből cukrok
- 3,7 g
- Rost
- 2,5 g
- Fehérje
- 1,5 g
- Só
- 2,6 g
-
Receptajánló -
Pirított édesburgonyás tál fermentált lilakáposztával és fűszeres tahini öntettel
Hozzávalók (2 adaghoz):
2 közepes édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
Só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
4 evőkanál Fermentált fűszeres lilakáposzta
2 evőkanál natúr joghurt vagy növényi alternatíva
1 evőkanál tahini
1 gerezd fokhagyma, reszelve
Pár csepp citromlé
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, forgasd össze az olívaolajjal, sóval, borssal, kevés köménnyel, majd süsd 200 °C-on 25-30 percig, amíg kívül ropogós, belül krémes lesz.
Közben keverd össze a joghurtot, tahinit, fokhagymát és citromlevet egy sima, selymes öntetté.
A sült édesburgonyát tedd tálba, kanalazz rá a fermentált lilakáposztából, majd locsold meg a tahinis szósszal.
Ez a színes, tápláló tál remekül ötvözi a selymes, sós, savanykás és édeskés ízeket – tökéletes könnyű ebédnek vagy vacsorának.