Leírás
Pikáns gyümölcs ecet formájában
Minden bizonnyal azért jutott el a Pödörhöz és azon belül is a feketeribizli gyümölcsecethez, mert valami különlegességet keres!. A PÖDÖR üvegeibe csakis a legfinomabb feketeribizli kerülhet.
100% napérlelte, feketeribizli levéből, gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készítve.
Az ecetkészítés mindig is nagy türelmet és tapasztalatot igénylő, igazi művészet volt. Ezek a jellemzők a Pödör munkájának is alapját képezik. Csakis ezáltal menthető át a gyümölcs különleges íze az ecetbe. Ennek a gyümölcsecetnek minden cseppje természetes, és nincs benne semmiféle ízesítő vagy tartósítószer.
A feketeribizli gyümölcsecet jótékony hatásai
A feketeribizli gyümölcsecetben számos egészséges tápanyag található, nevezetesen azok, amelyek magát a gyümölcsöt is annyira értékessé teszik. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Az ecetsav az egyetlen anyag, ami az érett gyümölcsben még nem volt meg, mivel ez az erjedés során keletkezik. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.
Összetevők: Feketeribizliecet
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia ..................................51kJ /12kcal
Zsír ........................................0g
amelyből telített zsírsavak .........0g
Szénhidrát .................................3g
amelyből cukrok .........................3g
Fehérje ......................................0g
Rost ...........................................0g
Só ..............................................0g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A feketeribizli gyümölcsecet használatáról
Sötétvörös, finom gyümölcscsepp. A feketeribizli gyümölcsecet szemnek, orrnak és ínynek egyaránt bűvöletes. Ennek a különleges ecetnek összetéveszthetetlen ízét a különféle gyümölcssavak együttese adja. Lágy savassága igazi gyönyör az ínyenceknek. A feketeribizli gyümölcsecet mennyei ízt ad a friss, leveles salátáknak nyáron, és remekül harmonizál a szőlőmagolajjal és a mogyoróolajjal. És ha már a nyárról van szó, egy cseppnyi ebből a finom bogyókból készült ecetből kiváló szomjoltó forró napokon! Gourmet szakácsok szívesen használják a feketeribizliecetet vadételekhez vagy más vörös húsokhoz is. Őzzel, nyúllal, fácánnal vagy fogollyal fogyasztva igazi ételköltemény! Ha kísérletezni szeretne, locsoljon egy kis feketeribizliecetet egy gyümölcssalátára, panna cottára vagy vaníliafagylaltra!
RECEPTAJÁNLÓ
Ázsiai tésztasaláta feketeribizli gyümölcsecettel üvegben
Ez a komplett étel munkába vihető. Mivel az öntet az üveg alján van, nem áztatja el a zöldségeket. Ha megéhezünk, elég összerázni a tartalmát, és már fogyaszthatjuk is.
Hozzávalók
2 ek Repceolaj sütéshez
2 ek Bio szezámmagolaj
1 ek Feketeribizli gyümölcsecet
50 g üvegtészta
1 maroknyi spenót
130 g csirkemell filé
60 g sárgarépa
2 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
chili paprika
gyömbér
2 ek szójaszósz
Az üvegtésztát bő, forró vízben 10 percet áztatjuk, majd leszűrjük.
Közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kanál sütő repceolajon megpirítjuk.
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.
Egy zárható üvegbe tesszük a szójaszószt, a feketeribizli gyümölcsecetet, a szezámolajt, a finomra reszelt fokhagymát és gyömbért, valamint a chilit is. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk, hogy a folyadékok elegyedjenek.
Egy befőttes üveg aljára öntjük a dresszinget. Erre tesszük a beáztatott üvegtésztát. Majd jön a csirke, a póréhagyma, a sárgarépa, és legvégül a spenótlevelek is.