Leírás
Kézműves különlegesség a magyar vidékről – édesen fanyar, selymesen gyümölcsös.
A birs egy igazi időtlen klasszikus, amit generációk óta becsben tartanak – a Kapolcsikum birsalmalekvár pedig ezt a hagyományt hozza vissza újra az asztalra. A zamatos birsalma húsából készült, háziasan sűrű lekvár egyszerre pikáns és édes, igazi gasztronómiai kincs.
Tökéletes pirítósra, sajtok mellé, süteménybe vagy akár egy kanállal magában – mert a jó dolgokat nem kell túlbonyolítani.
Miért válaszd?
-
100% természetes alapanyagok
-
Tartósítószer, aroma és színezék nélkül
-
Egyedi, karakteres ízvilág – édes-fanyar harmónia
-
Kiváló sajtokhoz, reggelihez, desszertbe
Hazai ízek, valódi értékek
A Kapolcsikum márka a magyar kézműves hagyományokat, a természetes alapanyagokat és a valódi ízeket képviseli – minden kanálban benne van a Balaton-felvidék lelke és a hazai vidéki érték.
Fedezd fel újra a birs különleges világát, és varázsold ünneppé a hétköznapi reggeleket is!
Kapolcsikum – ahol az ízek történetet mesélnek.
"Minden évben limitált darabszámban készítünk birsalmalekvárt. Ez egy nagyon kellemes állagú lekvár, a passzírozásnak köszönhetően egy igazán krémes, lágy állagú lekvárt készítünk, amit minimális őrölt fahéjjal ízesítünk. A Birtokunkon jelenleg 80 db birsfánk van, melynek gyümölcséből készítjük az birsalma lekvárunkat."
-Ivett & Attila
Összetevők: birsalma 76%, cukor, fűszerek: fahéj, zselésítő anyag: pektin, étkezési sav: citromsav
Gyümölcstartalom: 76%
Nettó tömeg: 345g
Receptajánló:
Rácsos pite birsalmalekvárral

a lánytesók jóvoltából
Ha van ideális módja egy ebéd befejezésének vagy egy finom falatozásnak, akkor nyugodt szívvel ajánljuk a birsalmapitét. Egy omlós és nagyon könnyen elkészíthető desszert birslekvár alapú (de ugyanezzel az elvvel bármit felhasználhatsz) töltelékkel.
Egyszerű omlós tészta alap, finom, de ízletes töltelék. Ízlés szerint a birsalmát fahéjjal vagy mazsolával is ízesíthetjük.
Hozzávalók
250 g liszt
1 tojás
100 g vaj
300 g birsalmalekvár
100 g porcukor
1 evőkanál brandy
1 tasak vaníliáscukor
½ tasak sütőpor
Kezdje az omlós tésztával . Egy tálban habosra keverjük a porcukrot és a hűtőből kivett még hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a tojást, az átszitált lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot és a brandyt . Kézzel az összes hozzávalót golyóvá keverjük, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük.
Az idő elteltével a tésztát két részre osztjuk, majd sodrófával kinyújtjuk a tésztát . Az első részt 18-20 cm-es formába tesszük alapnak, a szélétől is pár centimétert befedve. Ezután ráöntjük a lekvárt a torta alapjára, és befedjük az omlós tészta másik felével.

Tegyen félre egy kis tésztát a torta tetején lévő klasszikus rácsozáshoz. Ezután megtöltjük a torta felületét a birsalmalekvárral, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 50-55 percig sütjük. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, mielőtt kifordítjuk, majd szórjuk meg kevés porcukorral és tálaljuk.